Quan la construcció s'embolcalla de natura...

Roser Melero + Tate Casserras + Ton Casserras 

Nadal 2016

 
L’impacte visual i l’originalitat del suggestiu aparador que l’empresa Jordi Vilar té instal·lat a Cal Perejan, al número 2 del carrer de Sant Cristòfol, amagat darrere quatre espiells, li ha valgut el primer premi del novè Concurs d’aparadors per Nadal de Solsona, al qual han participat una trentena d’establiments.
— Ajuntament de Solsona
 

L'aparador principal presenta un naixement auster, simple i despullat d'ornaments, que té com a contrapunt l'escalf de la llana, record de vells estables i nits al ras.

Serigrafiat al vidre s'hi llegeix el fragment d'un poema de J. V. Foix que fa referència a l'aproximació dels Reis a Betlem, que capta l'atenció del públic fent que s'hi apropi. Els espiells, distribuïts a diferents altures, conviden a persones de totes les edats a interpretar allò que veuen.

En l'aparador annex, més petit, es connecta directament la proposta estètica amb els materials naturals que l'empresa comercialitza, en aquest cas la llana d'ovella com a aïllant tèrmic. La llana, que en construcció passa desapercebuda a nivell visual, aquí s'ha volgut posar en relleu i a la vista, conformant un tramat que recorda un revestiment enrajolat.  

La frase "quan la construcció s'embolcalla de natura... tunc tan tunc, segueix el pas", brodada sobre la napa de llana, connecta amb el fragment del poema de l'aparador principal i fa referència novament al confort i la calidesa que proveeixen els materials naturals. L'ovella perduda ens recorda que hi ha altres camins per descobrir, com ara la bioconstrucció: sovint hi ha persones que trenquen l'ordre establert per cercar el seu propi camí i de mica en mica, aquest nou camí esdevé l'acceptat per tothom.

Per revestir els dos aparadors es van emprar 9 kg de napa pentinada de llana grisa natural.