Back to All Events

Tintat natural artesanal - CFGM Fabricació i ennobliment de productes tèxtils


  • Institut Guillem Catà 6 Carrer de Rosa Sensat 08243 Manresa Spain (map)

Curs de tintat natural artesanal, amb una durada total de 15 hores lectives. Es durà a terme en el marc de l’assignatura de Tintoreria del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils de l’Institut Guillem Catà de Manresa.

Dirigit a estudiants i professionals de l’àmbit tèxtil, a persones artesanes, artistes i a totes aquelles persones vulguin incorporar la sostenibilitat en la seva activitat creadora o productiva i vulguin iniciar-se en el coneixement del tintat artesanal amb plantes i altres matèries tintorials d’origen natural.

El curs es farà cada divendres des del 27 de setembre al 25 d’octubre de 2019, durant 5 sessions teórico-practiques de 3 hores de durada cadascuna (18-21h).

En cada sessió es tractarà una temàtica diferent: identificació de plantes silvestres tintorials, recol·lecció sostenible i estampació directa en cotó i seda; mordentat artesanal mineral i vegetal; tintat artesanal amb plantes silvestres, amb extractes vegetals i amb matèries tintòries històriques; tintat amb índigo natural en tina biològica; post-mordentat i creació d’un mostrari en llana personalitzat. Al llarg de les diferents sessions s’aplicarem diferents combinacions de mordents, matèries tintòries i temps de tinció que ens permetran obtenir un mostrari de fins a 96 tonalitats diferents en llana.

Places limitades a 15 persones.

Preu 52€ per persona, materials tèxtils inclosos.

Inscripcions fins al dia 20 de setembre. En cas d’exhaurir-se les places disponibles, es contempla organitzar una segona edició en dates properes.

Més informació i inscripcions clicant al botó de sota o bé a través de l’Institut Guillem Catà de Manresa, C/ Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa (Bages), telèfon: 938773705, www.guillemcata.cat

Earlier Event: September 21
Herbari de pagès
Later Event: October 5
Herbari de ciutat